3d oyunlar ve yemek oyunları

From LVSKB
Revision as of 08:28, 27 March 2012 by 3d oyunlar ve yemek oyunları (Talk | contribs) (New page: Bu yazımızın konusu aslında bizi yakından ilgilendiren fakat bir o kadar geniş bir kavram. Bu kavramın üzerine kurulu olan sitemiz için size “oyun” kelimesinin en açık ve an...)

(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to: navigation, search

Bu yazımızın konusu aslında bizi yakından ilgilendiren fakat bir o kadar geniş bir kavram. Bu kavramın üzerine kurulu olan sitemiz için size “oyun” kelimesinin en açık ve anlaşılır biçimde anlatımını yapacağız. Oyunun sözlük anlamı; “Genellikle boş vakitleri değerlendirmek için yapılan eğlendirici ve bazen eğitici bir faaliyettir. ” Oyunun hitap ettiği yaş veya sosyal ekonomi statü(SES) değişken bir kavram olup genellikle 6 ve 16 yaş arasındaki çocukların daha fazla yaptığı bir faaliyettir.

3d oyunlar tarihi ise çok gelişmiş ve eskiye dayanıyor. Yemek Oyunları Canlının var oluşu aslında oyunun başlangıcı olarak kabul edilebilir. Yapılan kazılarda insanoğlunun ve hayvanların oyun oynadıkları mermer ve kayalara resmedilmiştir. Bu milattan önce 2600 ve 800 yollarına dayanır.

Biraz geniş düşünmek gerekirse oyunu bir tek biz değil hayvanlarda yapıyor. Hareket edebilen her canlı yaşamı boyunca en az bir kez oyun oynuyor. İnsanlar oyunu kendileri yaratmışlardır. Etraflarında gördükleri veya her hangi bir olayı taklit edip eğlenmişlerdir. Bu oyunun ilk evrelerine denk gelir. Bizde doğduktan sonra direk oyun oynamaya başlarız. Bebeklerin eline çeşitli oyuncaklar vererek bu kavramı daha net anlayabilirsiniz. Oyun kelimesi Türkiye standartları içerisinde Google arama motoru kullanılarak araştırılan 4. kelime. Bu denli aramanın yapıldığı bir ülkede oyun siteleri de bir hayli fazlaca Oyun oyna yönünde kurulan ve hala devam etmekte olan bütün internet sitelerinin amacı da oyun kalitesini arttırıp oyun severleri eğlendirmektir. İnternet üzerinden oynanan oyunların dışında ilk öğrendiğimiz veya sokakta, evde oynadığımız oyunlar da var. Oyunları oynarken kendimize bir arkadaş veya size yardımcı olabilecek herhangi bir nesne yeterli oluyor. Gerek saklambaç, gerek yerden yüksek, gerekse beş taş. Bunların dışında herhangi bir spor dalını ele alalım. Futbol mesela. Her maçta hatta antrenmanlar da bile oyun kavramı yaşıyor aslında. Bu verdiğimiz örnekler, oyunun içimize işlemiş olduğunu göstermiyor mu? Düşünsenize oyun oynamadığınız bir ortamı.. Bizler hayal bile edemiyoruz.